Chrysler 200 Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
This is to plan for our maintenance and to know what are the common issues with the 200 , and to be able to identify the causes of some of the problems and how to avoid them.

List all failures you had and what do you expect you will have in the future

2016 Chrysler 200
Milage : 53K miles

1- Ticking Sound (Hydraulic Lifters & Rocker Arms Replacement)


2- Rattling Sound from Steering Shaft (Replaced Steering Gear)

He talked about it At 4:38 , I got the same problem and the same rattling sound.

Wear and Tear items :

1- one Front Shock Absorber
2- Lower Control Arm
3- Battery got replaced twice


All parts has been replaced under warranty.


Expected Future Failures :

1- Ticking Sound (Hydraulic Lifters & Rocker Arms Replacement) and possibly the Cam Shaft incase I didn't resolve the problem.

2- Engine Cooler Leak
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
2016 200S @ 19,000 miles:
1) Worn right. rear sway bar link. Rattle over bumps. Replaced rear links under warranty.

2) LF brake caliper slider rusted stuck. Caused LF pads to wear on a taper. Freed up sliders during brake job.

3) Had software updates done per TSB:
08-016-16A - heated steering wheel shuts off too soon.
08-038-16 - parking brake erratic.
08-111-19A - radio issues.
18-009-17 - PCM/driveability.
21-053-18 - TCM/shift quality and 21-013-16B - quicklearn. Performed Proxi alignment.
21-008-16 - AWD modules.
24-008-16 - HVAC module erratic temperature control.

It is easy and non-invasive when issues can be fixed by a simple software update.
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
2015 200C with 58,000 miles.

1. Transmission replaced in September 2019 under warranty. It had the same issues some other users have reported where it gave me many error messages on startup and refused to shift out of park. Originally the dealer thought it was the transmission valve body but it ended up needing an entire transmission.
2. Squealing tensioner. This is covered in a TSB and only happens on cold start and goes away after a few minutes. I have bought a new tensionser but haven't got around to installing it yet.
3. I may have a small coolant leak, but I'm not sure yet and if I do it's very small. I'll get it in for pressure testing eventually if I see further evidence of a leak.
4. This may be considered a wear item, but one of my front wheel bearings went bad. I replaced both of them a few weeks ago since the part was cheap enough it was worth doing both vs tracking down which one exactly was failing (plus if one was failing I figured the other might be right behind it).

Wear items:
1. Replaced both front struts a few weeks ago, at the same time I did the bearings. The car had gotten way more bouncy over bumps in the road and the mileage was about right for them to be worn out. I will also be replacing the rear shocks later this month when I have some time.
2. I am on my second battery. The OEM battery died a few years ago when one of the cells went bad (it was only reading 10 volts instead of 12) so it was necessary to jump the car to start it until I got a replacement.

Other than that just regular routine maintenance (oil changes, air filter, etc). Probably going to be time to replace the brake pads and rotors sometime soon.
 

·
Registered
Joined
·
338 Posts
2015 200C 3.6 67K

UPPER HOSE CLAMP LEAKING - WARRANTY

# 3 FUEL INJECTOR CRAPPED OUT OUT AT 62K - OUT OF POCKET

TSTAT HOUSING BEEN SEEPING A LITTLE SINCE 40K - MAYBE ILL FIX IN SPRING. I DONT MIND THE PRESSURE BLEED OFF. MAYBE THE RADIATOR WILL LAST LONGER😁

OTHER THAN ALL THE SOFTWARE UPDATES, THATS IT SO FAR.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top